Yoga Healthweek Tenerife

****‘Een hartelijke & professionele ontvangst, lekker eten, leuke lokatie, toffe mede-vakantiegangers,..  Kortom, een super weekje!  Ik kon me geen betere introductie tot yoga & mindfulness wensen.
Bedankt! Fijne groet', Kethy
 
**** ''Wow, dit was een week genieten van ontspanning en bewustwording, gezelligheid en inspiratie van elkaar, en ook nog eens lekker en gezond eten. Dank je wel en ga zo door!'' Lieve Groeten Elly

Wil je er een weekje tussenuit om op te laden en te ontspannen en om je veel fitter te gaan voelen? Houd je van gezond en puur eten, actief bewegen in de buitenlucht, wandelen door de wilde natuur, yoga en meditatie?

Dan is deze extra gezonde yogavakantie echt iets voor jou!

In deze week staan jouw gezondheid en geluk centraal.
Je leert op welke manier jij je fitter gaat voelen en waarvan jij oplaadt. Terwijl je dit in de praktijk brengt geniet je van de natuur, de buitenlucht, de zon, het strand en de gezelligheid van de groep.Deze yoga- healthvakantie is inclusief:
 
- Dagelijks yoga, mindfulness meditatie en/of ontspanningsoefeningen

- Training vitaal bewegen
- Clinic hardlopen met plezier en zonder blessures
- Drie schitterende natuurwandelingen
- Zeven overnachtingen in een huisje alleen of gedeeld op het ommuurde subtropische terrein
- Onbeperkt gebruik van het zwembad, zitjes, wifi en vuurplaats 
- Volpension, brunch, diner en drankjes

- Gedeelde huurauto
- Massages op de locatie zijn optioneel
 
Deze yogavakantie is in samenwerking met de zeer deskundige yogadocent Paula Bosman. Onze superkoks Federico en Rosanna zullen je twee maal daags een heerlijke gezonde uitgebreide maaltijd voorschotelen en er zullen verschillende uitstapjes en activiteiten georganiseerd worden in de prachtige, subtropische omgeving. Natuurlijk wordt er ook gerelaxt, lekker buiten in de zonneweide, op het strand (meestal 23 graden en zon), tijdens een massage, 's avonds bij het kampvuur of in je sfeervolle huisje waar je verblijft. 

Data Yoga Healthweek in Tenerife
vrijdag 24 nov. t/m 1 dec
en 1 dec. t/m 8 dec. 2017

"Ik heb meer helderheid gekregen over wat ik voor mezelf wil en hoe ik dat kan bereiken. Dank jullie wel!" - Roanne


Foto
Vitaal bewegen op het strand

Artikel yogahealth vakantie in Psychologie Magazine maart 2013

Yoga -Hatha Yoga met Docente Paula Bosman
De les is geschikt voor beginners en meer gevorderden. Ook als je nog nooit yoga hebt gedaan kun je meteen meedoen. De les is een combinatie van Hatha Yoga en Vinysa Flow. Soms actief en dynamisch en soms zacht en rustig. De lessen vinden plaats in de yoga ruimte en soms buiten. 

Mindfulness meditatie
Meditatie om je opmerkzaamheid te trainen en om je zonder oordeel te openen voor wat er langskomt. Hierdoor ontwikkel je o.a. meer helderheid, vrijheid, innerlijke rust, zelfkennis en een beter humeur.

Wandelen op Tenerife
Hier wandelen is een unieke belevenis, we bezoeken de mooiste onbedorven plekjes van het eiland. Zelden komen we mensen tegen. Paradijselijke onbedorven paadjes met geurige kruiden, bloemen en cactussen wisselen elkaar af met schitterende vergezichten en ruige bergen onder het bijna altijd aanwezige zonnetje.


Voor wie?
Deze week is geschikt voor iedereen die met meer ontspanning en energie door het leven wil gaan. De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud en er zijn meer vrouwen dan mannen. Deze week is niet geschikt voor mensen die onder behandeling zijn vanwege een burn-out of een psychische aandoening. Van deelnemers wordt verwacht dat ze minimaal twee uur kunnen wandelen. De meeste deelnemers komen alleen en hebben interesse in gezond leven, yoga en meditatie. Spreekt het programma je aan, schrijf je dan in!

Het effect
Na afloop ga je opgeladen, stralend en geïnspireerd weer naar huis. Met rust in je hoofd en een lach op je gezicht, en een op maat gemaakt, realistisch plannetje om thuis een stap te nemen waarvan jij nog meer gaat floreren.

De begeleiders

Michiel en Paula zijn al vele jaren enthousiast bezig met yoga, meditatie en gezondheid. Paula geeft al jaren les in een professionele yogastudio en op andere plaatsen. Michiel geeft yoga en meditatieles in zijn eigen yogastudio en organiseert yogavakanties. Wat wij delen is ons streven om mensen gezonder en gelukkiger te laten zijn, vergezeld met plezier en humor. Paula zal de yoga verzorgen en Michiel de mindfulness meditatie en trainingen. 

 

Michiel
'Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, gelukkiger....en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich ook zo te voelen. Daar wilde ik meer van! Via vele leraren zoals Ajita, Diana Plenkers, Ria Kea, Ger Schurink en twee docentenopleidingen heb ik me verder verdiept in Yoga en Mindfulness meditatie.
De opleiding tot Chivo vitaliteitscoach gaf me inzicht in gezond bewegen, eten, slapen en voelen. Ook de biomechanica en de werkzame principes achter yoga en meditatie werden me helder.
Ik geef nu ruim 10 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen. Yoga, meditatie en gezond bewegen geven me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn acceptatievermogen, vitaliteit en innerlijke rust nemen door yoga en meditatie enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkiger van. Na 6 jaar yogavakanties begeleiden vind ik deze weken iedere keer nog steeds de mooiste tijd van mijn leven.'
   Foto


Paula

"Toen ik ruim zes jaar geleden begon met yoga, wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik snapte niet hoe het kon, maar na de lessen voelde ik me steeds zó goed! Rustiger in mijn hoofd en fit en ontspannen in mijn lijf.

Dit vond ik zo tof dat ik besloot een opleiding te volgen tot yoga docent. Door deze opleiding kon ik mezelf vier jaar lang intensief bezighouden met yoga en alles dat erbij komt kijken. Het was en is voor mij een grote verrijking om steeds beter te snappen hoe het menselijk lichaam en de menselijke geest werkt, hoe je die twee gezond kunt houden en hoe ik dat ook aan andere mensen kan overbrengen.

Tijdens mijn opleiding begon ik steeds beter te begrijpen waarom het zo goed voelde: in de lessen zijn de oefeningen een soort experimenten. Ik oefende in de les met observeren, mezelf bewust worden van allerlei dingen en met rustig blijven in allerlei situaties, zodat ik dit in het dagelijks leven kon en kan toepassen. Yoga is daarom heel belangrijk voor mij: het geeft me enorm veel levensvreugde en plezier en leert me tegelijkertijd op een rustige en overzichtelijke manier te dealen met de ongemakken en moeilijkere dingen van het leven.

Inmiddels geef ik nu vier jaar yogales en heb ik aan allerlei verschillende groepen mensen lesgegeven: mensen die wekelijks naar een yogaschool komen om les te volgen, maar ook aan advocaten op hun kantoor, aan schoolgroepen en aan jongeren en gezinnen op een surfcamp in Zuid-Frankrijk. De afgelopen drie zomers heb ik bovendien een aantal weken kunnen proeven van hoe het is om zelf een yogaschool te runnen en alle lessen te draaien.

En nu zie ik er heel erg naar uit om de lessen van de Jojamis-Yogavakanties te verzorgen en jullie als deelnemer -al is het maar een klein beetje- te laten ervaren wat yoga jou kan brengen."
Groetjes van Paula
 

  

 
Voor prijzen klik hier.

Enkele reacties:

‘Een hartelijke & professionele ontvangst, lekker eten, leuke lokatie, toffe mede-vakantiegangers,..  Kortom, een super weekje!  Ik kon me geen betere introductie tot yoga & mindfulness wensen.
Bedankt! Fijne groet', Kethy
 
 
''Wow, dit was een week genieten van ontspanning en bewustwording, gezelligheid en inspiratie van elkaar, en ook nog eens lekker en gezond eten. Dank je wel en ga zo door!''
 
Groeten Elly
 
Meer reacties elders op de website.


Programma

Het dagprogramma is globaal als volgt: brunch is om 10.30 u, diner is om 19.00 u.

Vrijdag 
Aankomst
19.00 u Diner
20.30 u Kennismaken en uitleg van de week rondom de vuurhaard

Zaterdag 
08.30 u Mindfulness meditatie
09.15 u Yoga
15.00 u Fitwalk langs de ruige kust
21.00 u Yoga

Zondag 

08.30 u Mindfulness meditatie
09.15 u Yoga
17.00 tot 18.00 Hardloop clinic, met plezier en zonder blessures

Foto

Maandag 
08.30 u Mindfulness meditatie
09.15 u Yoga
13.30 u Natuurwandeling in de bergen, deels in stilte
21.00 u Mindfulness meditatie

Dinsdag

08.30 u Mindfulness meditatie
09.15 u Yoga
17.30 u Training 'Vitaal bewegen'
20.30 u Kampvuur

Woensdag 
08.30 u Mindfulness meditatie
09.15 u Yoga
17.30 u Yoga buiten


Donderdag 
08.30 u Mindfulness meditatie
09.15 u Yoga
11.30 u Workshop Just do it, van inspiratie naar realisatie.
15.00 u Natuurwandeling langs het stand El Medano (optie)
19.00 u Barbecue
20.30 u Afsluiting

Vrijdag 
9.00 ontbijt
Daarna vertrek naar het vliegveld, tijd verschilt per persoon.


Toelichting 

Yoga -Hatha Yoga en Vinyasa Flow met Docente Paula Bosman
De les is geschikt voor beginners en meer gevorderden. Ook als je nog nooit yoga hebt gedaan kun je meteen meedoen. De les is een combinatie van Hatha Yoga en Vinysa Flow. Soms actief en dynamisch en soms zacht en rustig. De lessen vinden plaats in de yoga ruimte, matjes en dekentjes zijn aanwezig. Maximaal ca. 14 deelnemers per les. 

Tijdens de lessen beoefen je:
Yoga-houdingen, om de houding te verbeteren en om soepeler en sterker te worden.
Adem-oefeningen, om het immuunsysteem te versterken en stress los te laten.
Ontspanningsoefeningen, om stress los te laten en nieuwe energie op te doen.

Mindfulness meditatie
Meditatie om je opmerkzaamheid te trainen, je geest tot rust te brengen en om je zonder oordeel te openen voor wat er langskomt. Hierdoor ontwikkel je o.a. meer helderheid, innerlijke rust, acceptate, zelfkennis en een beter humeur.

Workshop vitaal bewegen
Praktische oefeningen en theorie die inspireert om op een gezonde manier te (gaan) bewegen.

Hardloop clinic
Hardlopen is een supergezonde laagdrempelige sport voor alle niveau's. Om blessurevrij te kunnen lopen gaan we looptechniek trainen en specifieke oefeningen doen die het lichaam versterken.

Massage 
Je kunt in beide weken diverse massages ondergaan. Massage spreekt je natuurlijk zelfhelend vermogen aan. Het geeft je rust en is een weldaad voor lichaam en geest. Massages zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Verschillende massages (ontspanning / sport / Thais/Lomi Lomi) zijn te boeken op de locatie.


''De yogavakantie heb ik als zeer prettig ervaren. De omgeving is prachtig en zorgt er al voor dat je in andere sferen komt. Daarnaast zijn de lessen erg fijn en niet zweverig (voor mij erg belangrijk, anders haak ik af!) en draagt de natuur ook bij tot rust, maar zijn er ook mogelijkheden tot actiever iets ondernemen (wandelen, stadje bezoeken etc). De locatie en ook het eten was heerlijk! Een goede combinatie tussen aandacht voor jezelf (yoga) en vakantie (natuur en leuke mensen ontmoeten)''.
Linda, psycholoog

Verblijf

 

Je bent van harte welkom bij het retraitecentrum van architect Denis, gelegen aan de zonnige zuidkant van Tenerife op een rustige plek van het eiland.
De ommuurde hacienda is een paradijselijke plek. Vlakbij het strand op het meest zonnige deel van het eiland, en toch geen spoor van het massatoerisme. Binnen de omheining is de sfeer sereen. Met smaakvolle huisjes, Bougainville, Dadelpalmen, Aloe vera, schildpadden, watervallen, zwembad, biologische moestuin en een gebalanceerde oosterse aankleding.

Er zijn twee strandjes op 20 minuten loopafstand. De toeristische stranden van Tenerife zijn op 10 minuten rijden bereikbaar. Rustige surfstranden zoals bij El Medano zijn ca. 25 minuten rijden.

 

Kijk bij kopje ''prijzen en data'' voor meer informatie over de huisjes.

Video impressie

  

De groene noordkant van Tenerife is ca. 40 minuten verderop. In de wijdere omgeving vind je vulkanen, oerbossen, oneindige wandelpaden en gezellige dorpjes.
Een mooi filmpje over Tenerife.

Weer en klimaat
Het weer is in het najaar zeer geschikt om vakantie te houden. De maximum temperatuur in het najaar ligt rond de 24 graden, met veel zon.Zwembad

Foto
Relaxen in de zon

Prijzen en Data

Een volledig verzorgde yoga- healthvakantie week kost € 895,-* per persoon per week.

* Dit is inclusief € 100,- vroegboekkorting 
 
 
De prijs is inclusief:
 • alle yogalessen, workshops, excursies, 
 • alle maaltijden, 3x/dag en drinken, fruit, koffie en thee,
 • verblijf op basis van sfeervolle gedeelde twee-persoonsstudio, éénpersoons tegen meerprijs,
 • gebruik van alle faciliteiten op het terrein zoals zwembad, keuken, zitjes, internet,
 • huurauto, gedeeld met max. 3 andere personen voor de hele week. (excl. benzine),
 • transfer (huurauto) op de eerste en laatste dag van en naar de luchthaven van Tenerife Sur. (Muv. aankomst na 18.00 u of vertrek vliegtuig voor 10.00 u, dit kost ca.  €30,- pp extra).
Exclusief:
 • vlucht
 • boekingskosten € 15,-
Foto
Ontbijt!
 
Prijzen*:
 • Standaardhuisjes kosten € 895,- obv 2 personen en € 1070,- als privé huisje. De huisje zijn Bella Durmente, Ficus, Pino d'Oro, consulta.
 • De basic huisjes kosten € 995,- voor een privé kamer. De huisjes zijn Gallinero (met 3 privé slaapkamers) en meditacion.
 • De meest luxe huisjes kosten € 950,- obv 2 personen en € 1140,- als privé huisje. De huisjes zijn: Venus, 5 Peldano's, Nueva, La Palmera, Blanca, Buena Vista.

Alle Luxe huisjes hebben een keukentje met koelkast, een eigen terras/zitje, een privé badkamer in het huis (behalve Venus) en meer ruimte.

Standaardhuisjes Pino d'Oro en consulta hebben een privé badkamer in het huis, geen eigen terras en keuken.
Standaardhuisjes Bella Durmente en Ficus hebben een privé badkamer naast het huis, geen keuken en wel een eigen terras.
Basichuis Gallinero heeft drie privé slaapkamers (afsluitbaar met eigen sleutel). Verder twee badkamers in het huis, een keuken en een terras voor de drie of vier gasten in het huis. Het huisje ligt vlakbij bij de dieren.
Basic huisje meditacion heeft een privé badkamer 5 meter van het huisje, geen keuken en geen eigen terras.
 
Voor meer informatie over de huisjes zie:
http://www.haciendacristoforo.com/casas/ (Onderaan de site staan de foto's.)
 

  

Vliegreis naar Tenerife sur (TFS), 
Een retour vliegticket naar Tenerife kun je zelf regelen. De meest gangbare vluchten zijn vanTransavia of Arkefly en vertrekken vanaf Schiphol of Eindhoven. Rechtstreeks naar Tenerife sur (TFS). Vliegtijd 4,5 u. Te boeken voor ca. €200 - €350,- bij Transavia

Ryanair vliegt voordelig vanaf Eindhoven. Te boeken via tix.nl 

Chaser is een bruikbare zoekmachine.
Met Condor.com vlieg je voordelig vanaf Dusseldorf.
Met Neckermann vliegtickets vlieg je vanaf Eelde / Groningen.
Met Iberia is ook een optie.
 
→ Wil je meer informatie over voordelige vliegtickets, over de groepssamenstelling of heb je andere vragen? Michiel helpt je graag verder. Je kunt telefonisch contact opnemen via  06 4250 3525 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

Foto
 
Data 2016
Week 1 vrijdag 24 november t/m 1 december 2017 
Week 2 vrijdag 1 december t/m 8 december 2017

Deze reis is ook in januari en maart 2018 te boeken.

Let op: reserveer tijdig, vol = vol.


Boeken en betalen
Na ontvangst van het ingevulde boekingsformulier krijg je binnen één dag per email een boekingsbevestiging.
 
Betaling gaat als volgt
Na het boeken doe je binnen één week een aanbetaling van €100,- per persoon. 
Uiterlijk drie weken voor de start van de yogavakantie betaal je het resterende bedrag.Designed by PCsupport-IJsselstein